Tulevaisuuden puettavat älylaitteet

Teknologia on kehittynyt huimaa vauhtia viimeisten vuosikymmenien aikana. Emme olisi voineet haaveilla omassa nuoruudessa tällaisesta arjesta jota nyt elämme. Pienessä hetkessä on tultu siihen, että erilaiset laitteet ovat suuri osa meidän arkea. 

Huomaamme niiden tärkeyden etenkin siinä vaiheessa kun sähköt syystä tai toisesta katkeavat ja emme pysty niitä käyttämään. Tästä syystä onkin mielenkiintoista pohtia mitä on tältä osin odotettavissa tulevaisuudessa. 

Teknologiayritykset valloittavat maailmaa

Ei voida kiistää sitä kuinka suuri apu meille on ollut erilaista teollisuuskoneista, tietokoneista, puhelimesta tai vaikka laitteista, jotka käyttävät puolestamme kulutustarvikkeet. Ne ovat kuitenkin olleet osa meidän arkea jo niin pitkään, ettei me enää kiinnitetä niihin mitään huomioita. 

Aikaisemmin oli suurin uutinen kun julkaistiin uusi iPhone tai Android, mutta se ei ole enää riittävän kiinnostavaa. Tulevaisuudessa suurta huomiota tulevat saamaan puettavat älylaitteet,  kyse ei ole nyt Apple Watchista tai Oura-älysormuksesta, vaan jokapäiväiseen elämään integroidusta tekniikasta. 

Kuluttajille tullaan kehittämään laitteita, joita ei tarvitse olla lataamassa viiden minuutin välein ja ne pystytään tuomaan osaksi arkea ja työelämää passiivisemmin. Esimerkiksi Googlen Project Jacquard kehittää lankoja, joihin on integroitu kosketus- ja eleohjaus. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa voidaan ommella vaatteita joilla voidaan ohjata laitteita. 

Nähdäänkö puettavat vaatteet työelämässä?

Ajatus siitä että tekoälyä voisi pukea päälle voi tuntua jopa oudolta, mutta tämä aika voi olla lähempänä kuin arvaatkaan. On vain ajan kysymys milloin ne tulevat markkinoille ja otetaan käyttöön myös työpaikoilla. Etenkin työpaikoilla joissa perinteiset tietokoneet ja mobiililaitteet eivät ole käytännöllisiä, niin näillä tulee olemaan suuri merkitys. Ensimmäiset alat millä näitä tullaan erityisesti näkemään on todennäköisesti lääketiede, mutta pohjimmiltaan puettava tekniikka sopii mille tahansa alalle. 

Puettavan tekniikan tulevaisuus

Tekoälyä voi käyttää kuka tahansa ja sen kanssa on lähes rajattomat mahdollisuudet kehittää erilaisia asioita. Kun mietitään puettavia älytuotteita, niin niiden ominaisuudet paranevat jatkuvasti. Koneoppimisalgoritmit mahdollistavat yksinkertaisten anturisyötteiden muuntamisen toimintatiedoksi, joka auttaa pohjimmiltaan ymmärtämään sen tekniikan sisältöä ja käyttöä.

Nykyään on olemassa lukuisia tutkimuksia ja kokeiluja siitä mikä toimii puettavissa älyvaatteissa ja mikä ei, joten tämä tarkoittaa sitä että koko ajan ollaan paremmin perillä siitä mikä toimii ja mikä ei. Tämä tieto taas luonnollisesti johtaa parempiin ratkaisuihin ja näin voidaan kehittää aina vain parempia tuotteita. 

Puettavassa älyteknologiassa on pontetiaalia, mutta myös omat haasteensa

On täysin mahdottomuus ennustaa täysin mikä tulevaisuus tulee olemaan, mutta jotain merkkejä siitä on jo ilmassa. Teknologiayritykset menestyvät vuosi toisensa perään ja ovat valmiita panostamaan aina vain enemmän tuotekehitykseen.  

Puettavat vaatteet tai sen tyyppiset laitteet tulevat olemaan se tulevaisuus, johon ollaan pikkuhiljaa menossa. On kuitenkin jotakin asioita jotka on ratkaistava ennen kuin ne voidaan ottaa laajemmin käyttöön arjessa ja työpaikoilla. 

Ensinnäkin kaikkien näiden puettavien älylaitteiden tulisi toimia yhteen toimivien järjestelmien ja jo olemassa olevien laitteiden kanssa sekä luonnollisesti käyttäjät tarvitsevat ohjeistuksen siihen kuinka niissä olevat ominaisuudet otetaan sitten todellisuudessa käyttöön. 

Pian pukeudumme älyyn

Se hetki jolloin puhelimet, tabletit ja tietokoneet ovat menneisyyttä voi olla lähempänä kuin osaamme odottaa. Teknologia kehittyy kovaa vauhtia ja uusia keksintöjä tuodaan markkinoille jatkuvasti. Pian voi olla se aika, että pukeudumme laitteisiin, jotka ovat aivan yhtä huomaamattomia kuin vaatteet, mutta tulevat nyky laitteiden tavoin olemaan tärkeä osa meidän arkea. 

Nämä puettavat älylaitteet tulevat olemaan se viimeinen askel digitaaliseen infrastruktuuriin ja näin ollen tuhansia vuosia elänyt analoginen aika saa pikkuhiljaa siirtyä sen tieltä kokonaan historiaan. 


Muuta luettavaa muualta:

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi lapsellesi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa? Esimerkiksi älykello nuorelle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

Taloudellisia päätöksiä

Me ihmiset olemme aika erikoisia mennessämme kauppaan, meillä nimittäin voi olla kauppalista, mutta ulos tullessamme olemme ostaneet paljon muutakin – esimerkiksi kaikenlaiset alennusmyynnit ovat meille magneetteja. Myös uudet trendit ja kaveripiiri saavat meidät juoksemaan erilaisten tuotteiden ja tavaroiden perässä, joita emme välttämättä edes tarvitse. Samalla kun mietimme tulevaisuutta ja turvallisuuttamme taloudellisissa asioissa, meidän kenties tulee oikeasti miettiä niitä vaihtoehtoja, mitä meillä on omien tietojemme turvaamiseksi.


Muuta luettavaa muualta:

Mikä on tubettaja?

Tubettaja tuottaa videosisältöä verkkoon yksin tai ryhmässä YouTube-videopalveluun, jonne  sisältö suosituimpana suoratoistovideopalveluna useimmiten ladataan. Monet tubettajat tekevät videoita työkseen, sillä he saavat videoiden katseluista tuloja. Moni tubettaja saa tulonsa kaupallisesta yhteistyöstä tai videoissa pyörivistä mainoksista. Kaikki tubettajan tulot ovat veronalaista tuloa ja niistä pitää maksaa veroja.

Älypuhelimen valinta lapselle

Älypuhelin lapselle valinnassa korostuu turvallisuus ja kasvatukselliset näkökulmat. Lasten älypuhelimet ovat yleensä varustettu erilaisilla rajoitus ominaisuuksilla, jotka auttavat vanhempia valvomaan lastensa puhelimen käyttöä. Monissa malleissa on mahdollisuus asettaa aikarajoituksia, estää tiettyjen sovellusten käyttöä tai seurata lapsen sijaintia.

Paras älypuhelin vanhukselle

Älypuhelin vanhukselle älypuhelin valinnassa keskeistä on helppokäyttöisyys ja selkeä käyttöliittymä. Monille vanhuksille teknologian käyttö voi olla haastavaa, joten älypuhelimen tulisi tarjota mahdollisimman yksinkertainen ja intuitiivinen käyttökokemus. On olemassa erityisiä senioripuhelimia, jotka on suunniteltu vanhempien käyttäjien tarpeisiin. Ne tarjoavat suuria näppäimiä, selkeitä symboleita ja ääniohjaus mahdollisuuden helpottamaan käyttöä.

Kuinka valita paras älypuhelin?

Jos etsit huippuluokan suorituskykyä, uusimpia teknologisia ominaisuuksia ja parasta käyttökokemusta, paras älypuhelin saattaa olla sinulle sopiva vaihtoehto. Parhaan älypuhelimen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten suorituskyky, kameraominaisuudet, näytön laatu ja muotoilu.

Hyvä edullinen älypuhelin

Usein älypuhelimen valintaa ohjaa budjetti. Edullinen älypuhelin voi olla erinomainen vaihtoehto, kun halutaan säästää rahaa mutta samalla nauttia perustoiminnoista. Markkinoilla on lukuisia hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja, jotka tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia ilman suurta hintalappua.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa.

Vastaa