Koe äärimmäinen älypuhelin – Samsung Galaxy S21, S21+ ja S21 Ultra ovat täällä

Samsung Galaxy S21, S21+ ja S21 Ultra muodostavat lippulaivapuhelinten malliston, jossa on kehittynein ja älykkäin mobiilikamera, terävin ja fiksuin näyttö sekä paras suorituskyky Galaxy-puhelimissa koskaan.

Samsung esittelee esitteli uusimmat lippulaivapuhelimensa: Samsung Galaxy S21, S21+ ja S21 Ultra. Jokainen näistä puhelimista on pakattu täyteen ensiluokkaisia innovaatioita, jotka auttavat käyttäjää ottamaan jokaisen tilanteen haltuun. Galaxy S21 -laitesarja tuo mukanaan uudistetun muotoilun, mobiilikuvauksen uudelle tasolle nostavan kameran ja Samsungin historian tehokkaimman mobiilisuorittimen. Lisäksi Galaxy S21 Ultra lisää tuottavuuspotentiaalia tuomalla S Pen -kynätoiminnot ensi kertaa osaksi S-laitesarjan tarjontaa.

Galaxy S21 -laitesarjan puhelimilla lataamme tiskiin maailmanluokan kamerateknologiaa, kaikkien aikojen parhaan mobiilinäyttömme sekä riittävästi tehoa vaativimmallekin käyttäjälle. Kaikki tämä on lisäksi toteutettu äärimmäisen tyylikkäällä ja uniikilla muotoilulla. Uusi 108 megapikselin kameramme tallentaa 64 kertaa enemmän värejä ja siinä on kaksi kertaa parempi kohinanpoisto kuin edeltäjässään, mikä johtaa lyömättömän tarkkoihin ja rikkaisiin yksityiskohtiin. Galaxy S-sarjan laitteissa on tuttuun tapaan huikea näyttö, joka mukauttaa virkistystaajuuden dynaamisesti käyttäjän toimien mukaan. Samalla se säästää akkua ja lisää käyttömukavuutta, toteaa Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Uusi muotoilu ja älykkäämpi näyttö

S21-laitesarjan uusi muotoilu on kehitetty antamaan käyttäjälle mahdollisuus ilmaista itseään. Ainutlaatuisen uuden muotoilun ansiosta kamerakehys sulautuu metallirunkoon ja saa aikaan tyylikkään ja esteettisen vaikutelman. Kaikissa malleissa on käytetty Corning® Gorilla® Glass Victus™ -lasia, joka on tähän asti kestävin Gorilla Glass -lasiratkaisu. Galaxy S21 ja S21+ ovat saatavana monenlaisilla väreillä, mukaan lukien uusi nimikkoväri Phantom Violet. Galaxy S21 Ultra on saatavana väreissä Phantom Black ja Phantom Silver, ja eksklusiivisempia värejä on saatavana Samsungin verkkokaupasta. Kaikissa laitteissa on ylellinen mattapinta, joka antaa niille hienostuneen ja mukavan tuntuman.

Galaxy S21 on kevyt ja siinä on kompakti 6,2 tuuman näyttö. Galaxy S21+:ssa on 6,7 tuuman näyttö ja suurempi akku esimerkiksi niille, jotka haluavat pelata mobiilipelejä tai katsella sarjoja. Galaxy S21 Ultra on perheenjäsenistä suurin 6,8 tuuman näytöllä. Kaikki S21-laitesarjan puhelimet on varustettu uudella Dynamic AMOLED 2X Infinity-O -näytöllä ja adaptiivisella 120 Hz:n virkistystaajuudella, mikä mahdollistaa pehmeämmän katselukokemuksen ja sujuvan vierityksen. Adaptiivinen näyttö tarkoittaa, että näyttö säätää virkistystaajuuden 10 Hz:stä 120 Hz:iin (Galaxy S21 ja S21+ 48 Hz-120 Hz) puhelimen sen hetkisen käytön perusteella – ominaisuus pidentää akun käyttöikää ja varmistaa, että kuva ja käyttökokemus ovat optimaaliset. Silmien rasituksen vähentämiseksi uusi Eye Comfort Shield -ominaisuus säätää sinisen valon automaattisesti päivän ajankohdan, käyttäjän katselutottumusten ja tavanomaisen nukkumaanmenoajan perusteella.

Entistä parempi, maailmanluokan kamera

Galaxy S21:ssä on Samsungin entistä tarkempi ja kehittyneempi kamera, joka vie valokuvauksen ja videotallennuksen uudelle tasolle.

8K Snap -toiminnolla käyttäjät voivat kuvata videota 8K-tarkkuudella ja jälkikäteen tallentaa korkealaatuisia valokuvia liikkuvasta kuvasta. Super Steady -ominaisuus mahdollistaa videoiden tärinättömän tallentamisen 60 fps -ruutunopeudella kuvaushetken tärinöistä ja heilahteluista huolimatta.

Directors View -toiminnolla käyttäjä voi vaihtaa eri kameralinssien välillä videotallennuksen aikana. Tässä tilassa on käytettävissä Vlogger View -toiminto, joka mahdollistaa videokuvaamisen sekä taka- että etukameralla samanaikaisesti. Yhdessä Samsungin uusien Galaxy Buds Pro -kuulokkeiden kanssa käyttäjät voivat tallentaa ääntä kahdesta eri äänilähteestä, puhelimesta ja kuulokkeista.

Suositulla Single Take -ominaisuudella käyttäjä voi ottaa monia valokuvia ja videokuvaa yhdellä napin painalluksella. Ominaisuutta on parannettu uusilla toiminnoilla, kuten Highlight Video ja Dynamic Slow-Mo, jotka auttavat käyttäjää korostamaan valokuvien ja videoiden mielenkiintoisimpia yksityiskohtia. Muotokuva-tilassa käyttäjä taas voi viedä potrettikuvauksen ja selfiet uudelle tasolle. Sen takana on uusi 3D-analyysi, joka erottaa kohteen taustasta yksityiskohtaisesti ja auttaa loistavien muotokuvien luomisessa lisäämällä virtuaalista studiovalaistusta tai AI-taustoja jälkikäteen.

Parannettu Space Zoom jopa 100-kertaisella zoomauksella (30-kertainen zoomaus Galaxy S21- ja S21+ -malleissa) mahdollistaa entistä parempien kaukokuvien ottamisen, kuten laskettelijan ikuistamisen rinteessä tai terävien lähikuvien ottamisen urheilutapahtuman katsomosta käsin. Zoom Lock -ominaisuus minimoi käsien tärinän vaikutuksen ja tekoäly auttaa pitämään kuvauskohteen koko ajan tarkennettuna. Galaxy S21 Ultrassa on myös Samsungin kaikkien aikojen valoherkin kamera. Parannetun prosessointitehon ansiosta voidaan ottaa kirkkaampia valokuvia myös huonommissa valaistuksissa, mikä tekee oikeutta kauniille auringonlaskuille ja taivaanrannalle. Galaxy S21 Ultra on varustettu lisäksi uudella Dual Tele Zoom -järjestelmällä (3x ja 10x optisella zoomilla), jonka avulla käyttäjä voi zoomata kohteitaan nopeasti, vakaasti ja erittäin yksityiskohtaisesti – täydellinen luontokuvien ottamiseen tai yksityiskohtien vangitsemiseen pitkiltäkin etäisyyksiltä.

Galaxy S21 Ultrassa on myös Bright Night -toiminto, joka on suuri kehitysaskel pimeäkuvauksessa. Yhdessä parannetun yötilan ja 12 megapikselin Nona-binning-tekniikan kanssa Galaxy S21 Ultra on ihanteellinen valokuvaukseen haastavissa valaistuksissa.

Galaxy S21 Ultran kamerassa on upouusi 108 megapikselin pro-kenno, joka voi ottaa 12-bittisiä HDR-kuvia 64 kertaa värikkäämmällä ja kolme kertaa laajemmalla dynaamisella alueella. Käyttäjä voi myös tallentaa 4K-videota 60 kuvaa sekunnissa kaikilla kameran linsseillä eli etukameralla ja neljällä takakameralla, minkä ansiosta kuvakulmaa voi vaihtaa tinkimättä korkeasta kuvanlaadusta. Mahdollisuus ottaa 12-bittisiä RAW-tiedostoja varmistaa, että käyttäjä pääsee kuvankäsittelyssä käsiksi jokaiseen yksityiskohtaan.

Älykkäämpi ja tehokkaampi
Galaxy S21 -laitesarjan laitteissa on valmius sekä 5G:lle että Wi-Fi 6E:lle (S21 Ultra), jotka mahdollistavat nopeammat ja vakaammat yhteydet missä tahansa. Pikalatauksella akku latautuu yli 50 prosenttiin vain 30 minuutissa. Galaxy S21 -laitesarjan älypuhelimissa on Samsungin kaikkien aikojen nopein ja tehokkain Exynos 2100 -suoritin – Samsungin ensimmäinen 5 nanometrin valmistusprosessin järjestelmäpiiri. Yhdessä käyttöjärjestelmän kanssa se takaa nopeuden ja tehokkuuden. Galaxy S21 -laitesarjaa suojaa myös Samsungin oma rautapohjainen tietoturva-alusta Samsung Knox Vault yksityisten ja arkaluontoisten tietojen suojaamiseksi.

Galaxy S21 -laitesarja on suunniteltu käytettäväksi muiden Galaxy-perheen tuotteiden ja SmartThings Find -sovelluksen kanssa, joka on yksi Samsungin uusista palveluista. Sen avulla yhteensopivien Galaxy-laitteiden löytäminen on nopeaa ja helppoa myös laitteiden ollessa offline-tilassa. Galaxy S21 -laitesarjan kanssa samaan aikaan markkinoille tulee myös uusi tuote, Galaxy SmartTag. Galaxy SmartTagin voi sijoittaa esimerkiksi avaimenperään, koiran kaulapantaan tai laukkuun ja sen voi paikantaa SmartThings Find -sovelluksella. Galaxy S21+ ja S21 Ultra -laitteissa on tuki Ultra-wideband (UWB) -tekniikalle, joka mahdollistaa lähitulevaisuudessa esimerkiksi auton oven avaamisen automaattisesti käyttämättä auton avainta.

Galaxy S21 -laitesarja käyttää Dual Bluetooth® -tekniikkaa, jonka avulla puhelimeen voi helposti yhdistää useita bluetooth-laitteita samanaikaisesti, kuten Galaxy Buds Pro -kuulokkeet. Mukana on myös langaton virranjako, jolla voi antaa lisää käyttöaikaa langattomasti ladattaville laitteille. Galaxy S21 Ultra on Samsungin ensimmäinen S-sarjan laite, joka tukee S-Pen -kynää. Kynä toimii apuna esimerkiksi luonnostelussa, muistiinpanojen tekemisessä, valokuvien ja videoiden muokkaamisessa sekä asiakirjojen allekirjoittamisessa. S-Pen -kynää myydään erikseen, ja sen voi ostaa yhteensopivalla suojakotelolla, mutta käyttäjä voi käyttää myös S-Pen -kyniä Galaxy Note- tai Galaxy Tab -laitteesta.

Saatavuus, ennakkotilaajan edut ja suositushinnat

Ennakkotilaus alkaa tänään, 14. tammikuuta, ja Samsung Galaxy S21, S21 + ja S21 Ultra -laitteiden myynti alkaa 29. tammikuuta Samsung.comissa sekä operaattoreiden ja jälleenmyyjien verkkokaupoissa ja myymälöissä. Seuraavat värivaihtoehdot ovat saatavana yksinoikeudella Samsungin verkkokaupasta: Phantom Titanium, Phantom Navy, Phantom Brown, Phantom Gold ja Phantom Red.

Galaxy S21:

●128GB ja 8GB RAM (Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom Pink, Phantom White): 879 €.

●256GB ja 8GB RAM (Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom Pink, Phantom White): 949 €

Galaxy S21+:

●128GB ja 8 GB RAM (Phantom Violet, Phantom Silver, Phantom Black): 1079 €

●256GB ja 8GB RAM (Phantom Violet, Phantom Silver, Phantom Black): 1149 €

Galaxy S21 Ultra:

●128GB ja 12GB RAM (Phantom Silver, Phantom Black): 1299 €

●256GB ja 12GB RAM (Phantom Silver, Phantom Black): 1349 €

●512GB ja 16GB RAM (Phantom Silver, Phantom Black): 1479 €

Ennakkotilausetuna 14.-28. tammikuuta laitteen tilanneille:

●Galaxy S21 Ultra: Galaxy Buds Pro + SmartTag yhteishintaan 9,90 €

●Galaxy S21 ja S21+: Galaxy Buds Live ja SmartTag yhteishintaan 9,90 €

Tekniset tiedot – Samsung Galaxy S21, S21+ ja S21 Ultra

Galaxy S21 5GGalaxy S21+ 5G
Näyttö6.2” Flat FHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display (2400×1080), 421ppi, HDR10+ -sertifioitu
Adaptiivinen 120Hz virkistystaajuus (48~120Hz)Eye Comfort Shield
6.7” Flat FHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display (2400×1080), 394ppi, HDR10+ -sertifioitu
Adaptiivinen 120Hz virkistystaajuus (48~120Hz)Eye Comfort Shield
* Diagonaalisesti mitattuna Galaxy S21 5G:n näytön koko on 6,2 ”. Ruudun koko suorakulmiona on 6,1”. Galaxy S21 + 5G: n näytön koko on 6,7″, koko suorakulmiona ja 6,5”. Todellinen näkyvä näyttöala on pienempi pyöristetyistä kulmista ja kamera-aukosta johtuen.
Mitat & Painot71,2 x 151,7 x 7,9 mm 169 g (sub6)75,6 x 161,5 x 7,8 mm 200 g (sub6)
Kamera[Etukamera] 10MP Dual Pixel AF, FOV 80°, F2.2, 1.22µm
[Takakamera]Kolmoiskamera
Ultralaajakulma: 12MP FF, FOV 120°F2.2, 1.4µm
Laajakulma: 12MP Dual Pixel AF, FOV 79°, OIS,F1.8, 1.8µm
Telefoto: 64MP Phase Detection AF,Hybrid Optic 3X, FOV 76°, OISF2.0, 0.8µm
30X Space Zoom
[Etukamera] 10MP Dual Pixel AF, FOV 80°, F2.2, 1.22µm
[Takakamera]Kolmoiskamera
Ultralaajakulma: 12MP FF, FOV 120°F2.2, 1.4µm
Laajakulma: 12MP Dual Pixel AF, FOV 79°, OIS,F1.8, 1.8µm
Telefoto: 64MP Phase Detection AF,Hybrid Optic 3X, FOV 76°, OISF2.0, 0.8µm
30X Space Zoom
*30X Space Zoom sisältää 3x Hybrid Optical Zoomin ja 30x Super Resolution Zoomin. Super Resolution Zoom käyttää digitaalista zoomia, joka voi heikentää kuvan laatua.
Suoritin5nm 64-bit Octa-Core -suoritin 2.9GHz (Maximum Clock Speed) + 2.8GHz +2.2GHz
Muisti & Tallennustila8GB RAM (LPDDR5) ja 128GB / 256GB sisäistä tallennustilaa8GB RAM (LPDDR5) ja 128GB / 256GB sisäistä tallennustilaa
*Käytettävissä oleva tallennustila voi vaihdella esiasennetun ohjelmiston mukaan.
Akku4000mAh (tyypillinen arvo)4800mAh (tyypillinen arvo)
*Tyypillinen arvo testattu kolmannen osapuolen laboratorioympäristössä.
LatausParannettu langaton latausnopeus Fast Wireless Charging 2.0 -tekniikalla USB PD 3.0 (PPS) -sertifioitu johdollinen pikalataus (AFC ja QC2.0 -yhteensopiva) * WPC-sertifioitu langaton lataus* Langaton virranjako
OSAndroid 11
Yhteys- ja verkko- ominaisuudet[5G]5G Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6 [Ultra Wideband]
* Vaatii optimaalisen 5G-yhteyden. Todellinen nopeus voi vaihdella markkinoittain, operaattoreittain ja verkkoympäristön mukaan. *Ultra Wideband -tuki Galaxy S21+ ja S21 Ultra -malleissa
MaksuominaisuudetNFC, MST
AnturitUltraäänisormenjälkilukija, kiihdytysanturi, Gyro, Geomagneettinen anturi, Hall-sensori, läheisyysanturi, Ambient Light -anturi
VarmennusVarmennustyypit: Kuvio, PIN, Salasana, Sormenjälki Varmennustyypit: Ultraäänisormenjälkitunnistus, kasvojentunnistus
Audio[Ultra high quality audio playback] UHQ 32-bit & DSD64/128 support PCM: Upp till 32 bits, DSD: DSD64/128* DSD64 ja DSD128-toisto voi olla rajattua tiedostomuodosta riippuen.
[Tuetut ääniformaatit]MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF
[Bluetooth]Dual Audio* Kahden yhdistetyn laitteen äänentoistossa voi olla joitain eroja.Scalable Codec* Saatavana vain tietyille Samsungin puettaville laitteille, kuten Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds Live, Galaxy Buds.
[Äänentallennus]Tallennuslaatua parantaa High AOP Mic -mikrofoni, joka minimoi häiriöäänet kovaäänisissä ympäristöissä.*AOP: Acoustic Overload Point
Video[Tuetut videoformaatit] MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
[TV-yhteys]Langaton: Smart View (näytönpeilaus 1080p ja 30 fpsLangallinen: DisplayPort-tuki USB type-C:n yli. Video out -tuki (DisplayPort 4K UHD ja 60 fps)
SuojaluokitusIP68
* IP68 perustuu testiympäristöihin, joissa laite upotetaan 1,5 metriin makeassa vedessä 30 minuutin ajaksi. Huuhtele lika ja pyyhi kostealla. Ei suositella allas- tai hiekkarantakäyttöön.

Galaxy S21 Ultra 5G
Näyttö6.8” Edge QHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display (3200×1440), 515ppi, HDR10+ -sertifioitu
Adaptive 120Hz refresh rate (10~120Hz)Eye Comfort Shield
* Diagonaalisesti mitattuna Galaxy S21 Ultran koko on 6,8 ”. Ruudun koko suorakulmiona on 6,6”. Todellinen näkyvä näyttöala on pienempi pyöristetyistä kulmista ja kamera-aukosta johtuen.
Mitat ja Paino75,6 x 165,1 x 8,9mm 227g(sub6)
Kamera[Etukamera] 40MP Phase Detection AF, FOV 80°, F2.2, 0.7 µm
[Takakamera]Neljä objektiivia
Ultralaajakulma: 12MP Dual Pixel AF, FOV 120°, F2.2, 1.4µm
Laajakulma: 108MP Phase Detection AF, FOV 83°, OIS, F1.8, 0.8µm
Telefoto 1: 10MP Dual Pixel AF,
Optinen 3x, FOV 35°, OIS, F2.4, 1.22µm
Telefoto 2: 10MP Dual Pixel AF,Optinen 10x, FOV 10°, OIS, F4.9, 1.22µm
100X Space ZoomLaser AF Sensor
*100X Space Zoom sisältää 10x Hybrid Optical Zoomin, joka 100x asti Super Resolution Zoomilla. Super Resolution Zoom käyttää digitaalista zoomia, joka voi heikentää kuvan laatua.
Suoritin5nm 64-bit Octa-Core -suoritin (Exynos 2100) 2.9GHz (Maximum Clock Speed) + 2.8GHz +2.2GHz
Muisti & Tallennustila12GB RAM (LPDDR5) ja 128GB / 256GB sisäistä tallennustilaa 16GB RAM (LPDDR5) ja 512GB sisäistä tallennustilaa
*Käytettävissä oleva tallennustila voi vaihdella esiasennetun ohjelmiston mukaan.
Akku5000mAh (tyypillinen arvo)
*Tyypillinen arvo testattu kolmannen osapuolen laboratorioympäristössä.
LatausParannettu langaton latausnopeus Fast Wireless Charging 2.0 -tekniikalla USB PD 3.0 (PPS) -sertifioitu johdollinen pikalataus (AFC ja QC2.0 -yhteensopiva) * WPC-sertifioitu langaton lataus* Langaton virranjako
KäyttöjärjestelmäAndroid 11
Yhteys- ja verkko- ominaisuudet[5G]5G Non-Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6 [Wi-Fi 6E] [Ultra Wideband]
* Vaatii optimaalisen 5G-yhteyden. Todellinen nopeus voi vaihdella markkinoittain, operaattoreittain ja verkkoympäristön mukaan. *Ultra Wideband -tuki Galaxy S21+ ja S21 Ultra -malleissa *Wi-Fi 6E -tuki S21 Ultra -mallissa
MaksuominaisuudetNFC, MST
AnturitUltraäänisormenjälkilukija, kiihtyvyysanturi, Gyro, Geomagneettinen anturi, Hall-sensori, läheisyysanturi, Ambient Light -anturi
VarmennusVarmennustyypit: Kuvio, PIN, Salasana, Sormenjälki Varmennustyypit: Ultraäänisormenjälkitunnistus, kasvojentunnistus
Audio[Ultra high quality audio playback] UHQ 32-bit & DSD64/128 -tuki PCM: jopa 32 bits, DSD: DSD64/128* DSD64 ja DSD128-toisto voi olla rajattua tiedostomuodosta riippuen.
[Tuetut ääniformaatit]MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF
[Bluetooth]Dual Audio* Kahden yhdistetyn laitteen äänentoistossa voi olla joitain eroja.Scalable codec* Saatavana vain tietyille Samsungin puettaville laitteille, kuten Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds Live, Galaxy Buds.
[Äänentallennus]Tallennuslaatua parantaa High AOP Mic -mikrofoni, joka minimoi häiriöäänet kovaäänisissä ympäristöissä.*AOP: Acoustic Overload Point
Video[Tuetut videoformaatit] MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM
[TV-yhteys]Langaton: Smart View (näytönpeilaus 1080p ja 30 fpsLangallinen: DisplayPort-tuki USB type-C:n yli. Video out -tuki (DisplayPort 4K UHD ja 60 fps)
SuojaluokitusIP68
* IP68 perustuu testiympäristöihin, joissa laite upotetaan 1,5 metriin makeassa vedessä 30 minuutin ajaksi. Huuhtele lika ja pyyhi kostealla. Ei suositella allas- tai hiekkarantakäyttöön.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa