Paloilmoittimien käyttö ja huolto onnistuvat nyt etänä – digitaalinen työkalu vähentää turhia käyntejä kohteilla

Tiedote, Espoo, 4.5.2021 – Kiinteistöjen paloturvallisuudesta huolehtiminen on ottanut harppauksen kohti tehokkaampaa ja joustavampaa valvontaa, kun paloilmoittimia voi huoltaa ja käyttää etänä. Etähuollon ja etäkäytön toteuttaminen onnistuvat Schneider Electricin EcoStruxure Fire Expert -ratkaisun avulla. Online-paloturvaratkaisua hallitaan helposti verkkosovelluksen kautta.

– Web-selaimella käytettävässä palvelussa paloilmoitinlaite ottaa automaattisesti yhteyden pilveen. Näin paloilmoitinliike tai loppuasiakas näkee kaikki ne kohteet, jotka on liitetty verkkoon eli tilannekuvan koko huollettavasta kannasta, kertoo Offer Manager Anssi Liski Schneider Electriciltä.

Itselleluovutus onnistuu etäkäytön avulla

Digitaalisen Fire Expert -työkalun avulla paloilmoitinliike pystyy tarkastelemaan asiakkaan järjestelmää etänä laitteen tarkkuudella. Näin esimerkiksi huollon tarpeessa oleva laite pystytään paikallistamaan etänä, mikä vähentää turhia käyntejä kohteella.

– Aikaisemmin tässä vaiheessa olisi jo ajettu paikan päälle katsomaan tilannetta. Digitaalisen työkalun avulla tilannekuva paranee ja tarvittaviin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä oikeaan aikaan ilman tarpeettomia käyntejä kohteessa, Liski sanoo.

Etäylläpidon etuna on myös mahdollisuus kytkeä laite tarvittaessa pois päältä esimerkiksi remontin aikana tai kun käyttöliittymälle halutaan tehdä testejä käyttöönottotarkastuksen yhteydessä.

– Paloilmoitinliikkeelle on iso etu, että esimerkiksi urakoitsijan tehtäviin kuuluvan itselleluovutuksen voi tehdä digitaalisen työkalun avulla. Uusi tapa säästää työntekijäresusseja, ja testauksesta saadaan heti raportti asiakkaalle ja järjestelmän tarkastajalle.

Digitaalinen palvelu nopeuttaa käyttöönottoa

Pirkanmaalla toimiva turvatekniikan asiantuntijaliike FireSec Oy on Schneider Electricin EcoXpert-partneri paloilmoitinasioissa ja valtuutettu palojälleenmyyjä. FireSec käyttää Fire Expert -palveluita kohteissaan aina pienistä päiväkodeista suuriin teollisuuskiinteistöihin.

– Fire Expert on nopeuttanut ja helpottanut käyttöönottotöitä. Esimerkiksi järjestelmien testaaminen on ottanut askeleen seuraavalle tasolle, kun käyttöönotossa mahdolliset havaitut puutteet voidaan korjata saman tien järjestelmään mobiililaitteen avulla, kertoo toimitusjohtaja Marko Saviahde FireSec Oy:stä.

Saviahteen mukaan Fire Expert -palvelun avulla FireSec on onnistunut kehittämään myös omaa liiketoimintaansa.

– Schneiderin globaaliin kumppanuusohjelmaan pääsy on tuonut yrityksemme palveluvalikoimaan laadukkaiden turvajärjestelmälaitteiden lisäksi digitaalisten palveluiden mahdollisuudet.

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa