Samsung tuo verenpainemittaus- ja EKG-ominaisuudet Galaxy Watch3- ja Watch Active2 -älykelloille

Espoo – 19. helmikuuta 2021 – Galaxy Watch3- ja Galaxy Watch Active2 -älykelloilla on nyt mahdollista mitata ja seurata verenpaine- ja EKG-arvoja laitteiden sisäänrakennettujen antureiden sekä Samsung Health Monitor -sovelluksen avulla.

Samsung Health Monitor sai CE-merkinnän joulukuussa 2020, minkä myötä sovellus hyväksyttiin käytettäväksi 28 Euroopan maassa. CE-sertifikaatti takaa, että tuote täyttää EU:n lääketieteellisille laitteille asettamat terveys-, turvallisuus- ja ympäristövaatimukset. Sovellusta toimintoineen voidaan nyt käyttää 28 Euroopan maassa, Suomi mukaan lukien.

– Samsung Health Monitoria on käyttänyt jo lähes miljoona ihmistä sovelluksen kesäkuussa 2020 tapahtuneen Korean julkaisun jälkeen. Innovatiivisen palvelun CE-merkintä, jonka myötä palvelu on hyväksytty käyttöön myös Suomessa, on tärkeä merkkipaalu pyrkimyksissämme parantaa käyttäjien jokapäiväistä elämää teknologian kautta, toteaa Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Verenpainemittaus

Korkea verenpaine on useiden aivo-, munuais-, sydän- ja verenkiertosairauksien riskitekijä. Hoitamattomana se voi johtaa aivohalvaukseen tai sepelvaltimotautiin. Samsung Health Monitor -sovelluksen verenpainemittaus helpottaa oman verenpaineen seurantaa ja elintapojen parantamista datan avulla.

Älykello tulee ensin kalibroida perinteisen käden ympärille asetettavan verenpainemittarin avulla. Kalibroinnin jälkeen verenpainetta voi mitata milloin vain. Laite analysoi sisäänrakennettujen antureiden havaitsemia sykeaaltoja ja laskee kalibrointi- ja mittausarvojen eron avulla senhetkisen verenpaineen.

EKG

Eteisvärinä on rytmihäiriö, joka vaivaa maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa ihmistä ja joka voi aiheuttaa useita komplikaatioita, kuten veritulppia, sydänkohtauksia ja aivohalvauksia.

Health Monitor -sovelluksen EKG-toiminto analysoi sydämen rytmiä Galaxy Watch3:n tai Watch Active2:n sensorien avulla. Mittaus suoritetaan istuen, käsivarsi aseteltuna tasaiselle pinnalle. Mittauksen käynnistämisen jälkeen toisen käden sormi asetetaan laitteen painikkeille, ja 30 sekunnin jälkeen sovellus näyttää mittaustuloksen. Tulos voi olla joko normaali (sinusrytmi) tai epänormaali, mikäli eteisvärinän merkkejä havaitaan sykkeessä.

Saatavuus

Jotta verenpaine- tai EKG-mittaus on mahdollista, Samsung Health Monitor -sovellus on ensin asennettava sekä älykellolle että Galaxy-puhelimelle. Kelloihin sovellus asentuu automaattisesti, kun Galaxy Wearable -sovellus päivitetään Galaxy Storen kautta viimeisimpään versioon.

Samsung Health Monitor -sovellus tuodaan Galaxy Watch3- ja Watch Active2 -älykelloille Pohjoismaissa vaiheittain 22. helmikuuta alkaen.

Lisätietoa laitteista: Galaxy Watch3 ja Galaxy Watch Active2

Vastaa