Samsungin 980 NVMe SSD yhdistää nopeuden houkuttelevaan hintaan

Samsungin ensimmäinen SSD ilman DRAM-muistia sallii entistä laajemman yleisön kokea NVMe-nopeudet edulliseen hintaan.

Espoo — 9. maaliskuuta 2021 — Samsung julkaisee tänään 980 NVMe SSD:n, yrityksen ensimmäisen SSD-aseman ilman DRAM-muistia. Uuden 980-aseman suorituskyky on korkeampi kuin muissa SSD-asemissa, joissa ei ole DRAM-välimuistia, mikä tuo NVMe-nopeudet yhä laajemman yleisön saataville.

– 980 SSD mahdollistaa laitteisto- ja ohjelmistouudistusten avulla entistä enemmän vastinetta rahalle ilman kompromisseja NVMe-suorituskykyyn. 980 SSD on loistava sekoitus nopeutta, energiatehokkuutta ja luotettavuutta, minkä ansiosta se sopii arkipäivän PC-käyttäjille, pelaajille ja sisällöntuottajille, kertoo Jani Laaksonen, Samsung Nordicin muistituotepäällikkö.

Aiemmin ilman DRAM-muistia valmistetut tuotteet ovat voineet kärsiä heikoista nopeuksista tilanteissa, joissa välimuisti ei ole saatavilla nopeaan tiedonhakuun. Samsungin 980 hyödyntää Host Memory Buffer (HMB) -tekniikkaa, joka yhdistää laitteen suoraan kokoonpanon suorittimen DRAM-muistiin suorituskykyongelmien ehkäisemiseksi. Tämä teknologia, Samsungin viimeisin kuudennen sukupolven V-NAND sekä optimoitu SSD-ohjain ja -ohjelmisto tekevät yhdessä 980-aseman suorituskyvystä kuusi kertaa SATA SSD -asemia nopeampaa. Peräkkäiset luku- ja kirjoitusnopeudet ovat jopa 3 500 ja 3 000 Mt/s, kun taas satunnaiset luku- ja kirjoitusnopeudet ovat jopa 500 000 ja 480 000 IOPS:ia.

Uudistettu Intelligent TurboWrite 2.0 -tekniikka tarjoaa myös huomattavasti paremman jatkuvan suorituskyvyn edelliseen versioon verrattuna varaamalla paljon suuremman puskuritilan sisäiseen käyttöön.

SSD 980 sopii etenkin käyttäjille, jotka ovat tottuneet käsittelemään suuria tiedostoja, kuten sisällöntuottajille ja esimerkiksi niille, jotka pelaavat paljon graafista suorituskykyä vaativia pelejä. Samsungin Magician 6.3 -hallintaohjelmistoon on lisätty uusi Full Power Mode, joka antaa laitteen toimia täydellä teholla jatkuvasti, jotta käyttäjä pääsee keskittymään työhönsä ja pelaamiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Samsungin Dynamic Thermal Guard -tekniikka varmistaa, että laitteen lämpötila pysyy ihanteellisella tasolla, mikä vähentää suorituskykymuutoksia pitkällä aikavälillä. Samsung 980:ssä on nikkelipäällyste ohjaimessa ja SSD:n takana olevassa lämmönlevittimessä, mikä pitää huolen tehokkaasta lämmönhallinnasta.

Lisäksi SSD 980:n energiatehokkuutta on parannettu jopa 56 prosenttia edelliseen 970 EVO -malliin verrattuna, mikä varmistaa optimoidumman virrankäytön, josta taas on hyötyä etenkin kannettaville laitteille.

Malliston suositushinnat ovat:

250 Gt – 57,99 euroa
500 Gt – 80,99 euroa
1 Tt – 149,99 euroa

Lähde: MyNewsDesk

Vastaa